(untitled) (E Global Congress, 2023)
mazkur maqolada o‘zbek zamonaviy adabiyoti vakili G‘afur G‘ulom ijodi misolida Navoiy g‘azallariga taxmis yozish mavzusi yoritilgan. Shoirning taxmisnavislik mahorati keng yoritilgan. G‘afur G‘ulom taxmisining Navoiy g‘azaliga mazmunan va shaklan mutanosib tadqiq etilgan. Taxmis asosida bu janrning o‘ziga xos jihatlari ilmiy asosda ochib berilgan.