YAKKAXON QO‘SHIQCHILIKDA ASAR MAZMUNIGA MOS BADIIY-MUSIQIY IJRO ETISH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISH (E Global Congress, 2023)
Tovush nafas va ovoz aparatlarining harakati natijasida hosil bo‘ladi. Tovush havoning yopiq holatdagi ovoz teshigi orqali o‘tganda ovoz pardalari tebranishi vaqtida yuzaga keladi. Xonanda ovozi yuzaga kelishidan boshlab o‘zining aniq balandligiga, kuchiga, tembrga, aniq unli formasiga (shakliga) ega bo‘lishi kerak. Bu shartlar tovush hosil qilishning asosiy qoidasi bo‘lib, yakkaxon qo‘shiq ijrochiligida alohida ahamiyatga ega. Ushbu maqolada yakkaxon qo‘shiq ijrochiligi mashg‘ulotlarida asar mazmuniga mos badiiy-musiqiy ijro etish ko‘nikmasini shakllantirish masalalari tahlil etilgan.