МАТЕМАТИКА ЎҚИТИШ ПРИНЦИПЛАРИ (E Global Congress, 2024)
Педагогикада умумий таълим принципларини математика ўқитиш жараёнига қўллаш мактаб ва умуман ўқув юртларида математика ўқитишга қўйиладиган ягона талаблар мажмуасидан иборат. Бошқача айтганда, математика ўқитишга жамият ва фан қўядиган асосий талабларни ўз ичига олади. Математика ўқитиш услубияти бу принципларни қуйидагича белгилайди: а) илмийлик; б) тарбиявийлик; в) кўргазмалилик