ASOSIY ONOMASIOLOGIK TUSHUNCHALAR. NOMINATSIYA JARAYONI (E Global Congress, 2023)
Maqolada nomshunoslik masalalarining nazariy va amaliy muammo va hal etilishi zarur bo‘lgan masalalari borligi, nomlarning shakllanishi, atalishi, yozilishi, aytilishi va qo‘llanishining o‘ziga xos jihatlari talqini hamda tahlili haqida fikr yuritilgan. Nomlarni o‘rinli ishlatish, ularni ishonarli izohlab, etimologik tahlil qilish masalasi bugungi kunda nomshunoslikning, xususan, o‘zbek nomshunosligining dolzarb muammolaridan ekanligi unda asoslangan.