ХИТОЙ ТИЛИДА 把 “BA” ЛИ ГАП ЛЕКСИКАСИ (E Global Congress, 2023)
Хитой тилида 把 “ba” ли гап махсус гап турига киради, чунки унинг структураси асосий гап структурасидан фарқ қилади. 把 “ba” ли гапни қўллаганда унинг тузиш қоидаларига риоя қилиш керак. “把” ли гапдаги ҳар бир бўлакларини ўртасида алоқа мавжуд, булар ҳам грамматик, ҳам семантик алоқа бўлиши мумкин. Уларни кўриб чиқиш мақоламиз мақсадига киради.