KORXONALAR INVENTARIZATSIYADA TOVAR-MODDIY ZAHIRALAR HISOBINI TAKOMILLASHTIRISH (E Global Congress, 2023)
Tovar moddiy zahiralari korxonaning aylanma mablag'larida faoliyat sohasiga qarab, 30 foizdan 90 foizgacha bo 'ladi. Korxonaning moliyaviy va iqtisodiy ahvoli ko'p jihatdan ana shu tovar moddiy zaxiralaridan foydalanish samaradorligiga bog 'liq. Har bir ishlab chiqarish korxonasida mahsulot ishlab chiqarish jarayonining to 'xtovsiz davom etib turishida tovar moddiy zahiralarining o 'rni juda kattadir. Tovar moddiy zahiralari asosiy vositalardan farq qilib, bir ishlab chiqarish jarayonida o 'zining qiymatini to 'la ravishda mahsulot tannarxiga o 'tkazadi. Shunday ekan aylanma mablag'lar harakatchanligi bevosita tovar moddiy zahiralaridan samarali foydalanishga bog'liq. Aylanma mablag'larning korxona uchun umumiy miqdoriyuqori tashkilotlar, ya'ni tegishli vazirliktomonidan belgilanadi